Novi Sad
15.05.2015.
15:56 > 18:59
Novosađanka Vesna Cvjetanović ogorčena je zbog katastrofalnih uslova u Betaniji nakon jednonedeljnog boravka u tom porodilištu.
  • Mirela

    30.12.2017 22:33
    Zadovoljna
    Iskreno bila sam u sobi koja je bas lepa cista. Bila sam u njoj 4 dana koliko se secam dva puta dnevno su bile cistacice ako ne i tri puta. A hrana nije nimalo losa samo mislim da je mala kolicina. Ali opet ni to ne zameram jer ipak treba nahraniti sve te trudnice i porodilje.
  • 17.05.2015 21:33
    svasta
    Cinjenica da svi jedva čekaju da idu kući govori sama po sebi.
  • 17.05.2015 15:07
    Žene su danas postale jako razmažene!
  • I mean really

    16.05.2015 11:58
    bila na poluintezivnoj 3 dana 2013. i nije mi tako lose iskustvo. sestre su rekle da je vise higijenski da nema daske, pa sam to tako i prihvatila. tus je bio ok. hranu, a ni caj mi nisu donosili, a nisu mi ni rekli zasto. dan pred izlazak sam prvi put dobila hranu i do dana danasnjeg ne znam zato je to tako bilo. pozalila bih se jedino na taj momenat odsustva informacija i na pedijatrijske sestre koje ne pomazu oko dojenja.
  • bb

    16.05.2015 10:23
    Nije toliko kriticno
    Prošle godine sam dva dana provela u Betaniji, doduše na poluintenzivnoj nezi i uopšte nisam imala toliko loše iskustvo, svi su bili ljubazni, kupatilo pristojno. Jedine neprijatnosti dolazile su od neke bahate gospođe iz sobe, koja je maltretirala osoblje.
  • sovra

    16.05.2015 09:17
    Srbija
    Stanje kao u drzavi.Jadno i bedno.Ko u Srbiji pojede dva parceta mesa za obrok je srecan.Kao tusevi,sapun,vc daska.... More stvari koje se mogu resiti bez vecih ulaganja a ne resavaju se.
  • mina

    16.05.2015 08:06
    Jeste li se zpitali kako porodiliste koje je sazidano za 2000 porodjaja uopste funkcionise sa 6500 porodjaja godisnje ???? I sa brojem osoblja koje je ispod mininmuma???A sto se novca tice sve zdravstvene ustanove finansira Beograd i jasno je da sve pare i zavrse u Beogradu....
  • odgovornost

    16.05.2015 06:57
    Pa,
    da li ta Betanija ima nekog upravnika, koji treba da brine kako mu izgleda klinika koju vodi?!
    Ili oni tamo samo brinu o svojim poslovima tj.pacijentima, a za sve ostalo kao da ih drzava ne placa za to...
    Poredjenja radi, da li ste videli kako izgleda dermatologija od kada imaju novog nacelnika? Prosto se vidi da taj dr radi za pacijente i osoblje, a ne samo za sebe.
  • Dada

    16.05.2015 06:36
    Zadnji put pre 10 godina bila u Betaniji onda je bila još u funkciji stara zgrada a ova se gradila.Naravno uslovi nisu bili baš neki ali ništa ja to nisam primetila ,bilo mi je bitno moje dete i ništa više.Ispod prozora smo gurali peškire da ne bi duvalo ,buba nije bilo,higijena pristojna ali mogla bi biti bolja,hrana jeste očajna ali meni su moji kroz prozor donosili drugu hranu jer nisu dozvoljavali da unosimo hranu tako da sam i taj problem rešila i samo sam mislila na TO KAD ĆU KUĆI.
  • Tandara broc!!!

    16.05.2015 04:04
    Betanija!
    " puta sam imala cast da boravim u Betaniji,uslovi nisu sjajni,ali smatram da su to najvise porodilje krive za to,npr.bacanje gomile ulozaka pored kante samo je jedan primer kucnog vaspitanja.Novi deo je u potpunosti nov ali ce i njega da srede porodilje!!!Za hranu se slazem da je grozna ali nakon porodjaja ni ne razmisljam toliko o hrani vec o tome da idem kuci.Da budem najiskrenija ako sam imala neke zelje cestitke i pozdrave vezane za hranu donosili su mi moji.Inace zeni koja se porodila u vecini slucajeva samo treba odmor za ono sto je tek sledi kuci.Srecno buducim porodiljama!!!!
  • Mama iz betanije

    15.05.2015 22:08
    Svedok sam svega napisanog, rasturenih roletni gde se bebe i mame cvrlje pod direktnim suncem, promaje kroz zatvorene prozore, jelovnika koji je sramota za dojilju, sa pauzom u ishrani od 14h (vecera u 17:30, dorucak u 7:30), svedok sam i krvavih podova po 2 dana koje niko nece da ocisti, i prebacivanja cistacica porodilji sto je iskrvarila potok pri ustajaju ... wc i tus u uzasnom stanju, zapuseni, videh i crvice iz odvoda, fale vrata, budjave zavese, otpali malter ... i tako. Mi cutimo. Valjda nam je tako lepo ... a vazno je da se pise o toboz novim jelovnicima ... nema ih ni u pismu.
  • Mama 2x

    15.05.2015 22:07
    Prozori bre ne mogu da se zatvore
    Ajde hrana, ajde wc, sve je baš tako grozno i loše kako kažu, ali to da se ni prozori ne mogu zatvoriti i da se tek rođene, pa čak i prevremeno rođene bebe doje na hladnoći i promajčini... to je već itekako opasno i zastrašujuće. Bila sam u baš takvoj sobi. Za nevericu.
  • traveler81

    15.05.2015 21:48
    Malo preuvelicavate sve. Ja sam se u poslednje 3 godine 2 x poradjala jednom u januaru, jednom u junu i nista mi nije falilo. Niti sam s brda sisla niti sam s beckog dvora. Normalna, skromna fakultetski obrazovana zena s menadzetskom pozicijom. Bez ikakvog mita i korupcije. Nije Hajat ali moze sutra izdrzati par dana, nije bas takav kraj sveta. Ajde ne dramite vise nego sto treba!
  • proplanak

    15.05.2015 21:46
    betanija na
    provela sam 5 dana u Betaniji(Septembar 2013). lezala sam u prizemlju na odelenju za cr.jer nije bilo lezaja dovoljno. tih dana je bila guzva,rodilo se dosta dece.hrana je tada bila ocajna zaista,kako je sad i da li je ista bolja ne znam.zidovi su ponegde oronuli,skida se glet i malter. kreveti su poprilicno neudobni a secam i da nisu imali vise deka za pokriti se. zene u tom bloku vreme provode setajuci hodnikom(jer se deca donose na podoj),one koje borave vise dana se i sprijatelje. ja sam bila u dvokrevetnoj sobi. kupatilo i wc dele sve sobe.soba do moje je bila cetvorokrevetna. sve bi bolje funkcionisalo da se kao celo drustvo promenimo,a to znaci,da se ne unistava drustvena imovina,da institucije posredstvom drzave,grada,pokrajine.ulazu u svoje objekte. uzajamno postovanje i zelja da se u ovoj zemlji stvari dovedu u red. osoblje,kako koje,recimo da sam dobro i prosla,a obzirom da nisam imala nikog unutra. a jedna slovakinja koja radi na tom odelenji,ne bi volela vise nikad u zivotu da je vidim i cujem. lupila je ki maksim po diviziji. dolazi u vizitu sutradan ujutro sa dr.koja me je pregledala i govori "ovde je dete mrtvo". ova dr.nikako da je ubedi da nisam ja ta zena(koja je pre mene tu lezala). ima jos toga,ali je i ovo dosta.
  • Sasa NS

    15.05.2015 21:34
    podrska
    Svaka cast sto je doticna zena progovorila i ispricala istinu. Samo da se nesto promeni po tom pitanju i grad da reauguje na pravi nacin u suprotnom bice jos gore!
  • Rusofil_IO0

    15.05.2015 21:32
    nisu tu da krkaju
    Sto se tice ishrane, verovatno nije preterano kvalitetno to stoji, ali one NISU tu da krkaju!
    Rucak sa dva parceta mesa je sasvim dovoljan za nekog ko ceo dan nema fizickih aktivnosti bio doilja ili ne!!!

    Sa druge strane to stoji, objakti se ne odrzavaju nimalo, ali to nek narod stavi rst na glavu jer i sam glasa i podrzava Srbistan, kako sejes tako zenjes!
  • psycore

    15.05.2015 21:03
    Unazad tri godine srpsko zdravstvo se nalazi na poslednjem mestu u Evropi .
    Bas se pitam zasto .
  • pera

    15.05.2015 20:49
    @Traveler81
    neko zivi u cistom, a neko ne pa mu je ovo sa slika super. moze to i gore. samo treba cutati. kakav narod takva vlast
  • mama

    15.05.2015 20:32
    @novosadjanin
    kako ste usli u sobe?
  • NOVOSADJANKA

    15.05.2015 20:03
    Sta reci jad i beda
    na zalos trudnice nemaju drugog izbora
  • mito

    15.05.2015 19:19
    Pa gori su od ovih kamatara oni doktori tamo.
  • Bla Bla

    15.05.2015 18:21
    Nikad necu zaboraviti tu prekiselu cveklu sve je samo ne zdrava,one naduvane virsle za dorucak,ljubazne servirke koje ti onako porodjenij carskim rezom tresnu jedno 5 metara da moras da ustanes iako to cinis jedva.Odnos osoblja od Neonatologa preko svih ostalij ocajan.Jedino lepo je razlog zbog kog si tamo.Ostalo se nokad ne zaboravi.I da ne yaboravim pauna od Direktora kog zanimaju jedino medijski nasovi i ljudi.Osmeh,ljubaznost, toplina na tom mestu su davno iscezli nazalost.
  • 15.05.2015 17:53
    Zemljo Srbijo!!! Važno da se ima para za Miladine Kovačeviće, Đenerale, Beograd na vodi, nove Falkone i putovanja, a za osnovne ljudske potrebe se nema. Zdravstvo, školstvo i bolesna deca su nam, izgleda, na poslednjem mestu... Žalosno.
  • Sofronije

    15.05.2015 17:49
    Betanija u wc-u nema ni sapun, što je stvarno poražavajuće. Zdravstvena ustanova!!
    Vodokotlić mi dobro nije pao na glavu, odvaja se od zida. Strašno nešto.
    Za koji dan treba da se porodim u toj istoj ustanovi.
    Trebala bi možda da ponesem i dasku za wc šolju.
  • 15.05.2015 17:30
    Ksenija
    Koliko znam, a tri puta sam se porodila u Betaniji, objekat je više manje nov. Taj tuš i roletnu nije niko drugi uništio nego nesavesne porodilje.
    Posle drugog porođaja sam bila u sobi na prvom spratu sa gospođom koja je bez reči bukvalno uništila rolo komarnik umesto da ga lepo upotrebi, da bi joj muž dodao litru soka koje je inače mogao da pošalje preko šaltera informacija. Ista gospođa je u inače novu tuš kabinu ulazila da se tušira u štiklama u plastinu tuš kadu. Betaniji se mora pomoći, ali najvažnija pomoć je pomoć nas mama, jer očigledno država više nema para da popravlja ovakve stvari.
  • 15.05.2015 17:25
    NS
    Što više menadžera dno sve veće
  • NOVOSADJANIN

    15.05.2015 16:18
    ISTINA
    Ja sam licno,dok je moja supruga lezala u Betaniji doneo i MONTIRAO dasku za wc solju.Zamislite zenski wc,koji koriste 15-ak zena nema dasku????!!!!!! eeejjjj,pa nisu to muskarci,one moraju da sednu.Otisao sam i kupio dasku za 600-700 dinara ,doneo i namontirao i uz salu rekao da je to moja licna donacija porodilistu.Sestre koje rade me nisu ni konstatovale,a zene koje su lezale su mi bile zahvalne kao da sam uradio nesto ogromnno za njih.Bruka i sramota.A javna je tajna da se daje 100-200 eura babicama kao "poklon" kako bi imali uobicajenu negu,ako ne date niko vas ne zarezuje ni pet posto,PROVERENO.
  • Loki

    15.05.2015 16:14
    Jadno i bedno! Zahvalite se vasem djeneralu za uslove.
  • 15.05.2015 16:11
    Hrana nekad i sad
    Nekad je hrana bila i dovoljna i raznolika, a sada imamo sertifikat HACCP, menadžere nabavke i bezbednosti hrane, kontrolore... a rezultat se vidi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna